Peter Eemers

Peter Eemers is in 1992 afgestudeerd aan de Hogeschool voor Fysiotherapie in Nijmegen. In 2002 is hij manueeltherapeut (OMT) geworden en in 2012 heeft hij de masteropleiding Sportfysiotherapie afgerond (MPTS). Na zijn studie heeft hij in binnen-, en buitenland in verschillende praktijken gewerkt. In 2001 is hij deze praktijk gestart. In 2007 is Peter met Joris Botman een maatschap begonnen.

Peter behandelt velerlei patiënten in onze praktijk maar hij behandelt en begeleidt vooral sporters, van alle niveaus, zowel recreanten als Olympische sporters. Hij werkt 3 dagen in onze praktijk en daarnaast 2 dagen per week als senior-fysiotherapeut voor de Atletiekunie op Papendal en hij is sportfysiotherapeut bij Global Sports Communication, het bureau van Jos Hermens.

 

Door zijn kennis, ervaring en netwerk kan Peter een goede blessurebehandeling geven. Vanuit het stellen van de juiste diagnose, zo nodig gebruik makend van zijn netwerk met allerlei specialisten (podo, medisch, trainers) kan hij een goed behandelplan opstellen en uitvoeren. Ook begeleidt en adviseert hij (top)sporters en hun trainers tijdens en na de sportcarrière.Peter is atletiektrainer (polsstokhoogspringen en krachttraining) en als er tijd over is gaat hij zelf sporten.

 

Hoofdspecialisatie:

Manueeltherapie

Sportfysiotherapie

Begeleiding en behandeling van sporters.

 

Nevenspecialisaties:

Ketenproblemen

Peesaandoeningen

Wervelkolom en onderste extremiteit

Dry Needling, tapen

 

Werkzaamheden:

Medische staf Atletiekunie

Global Sports Communication

Medische staf Seven Hills runningteam

Medische staf Nijmegen Atletiek

 

Planning:

 

Dag Dagdeel Plaats
Maandag ochtend Molenhoek
Woensdag     gehele dag Nijmegen Brakkenstein
Donderdag gehele dag Nijmegen Brakkenstein
Vrijdag gehele dag Nijmegen Brakkenstein