Wereld sportfysiotherapie congres 2017

Op 6 en 7 Oktober zijn Joris, Peter en ik naar het wereld sportfysiotherapie congres geweest. We besloten werk en plezier te combineren en een dag eerder te vertrekken en een dag later terug te keren zodat we ook van Belfast konden genieten.

 

Vol goede moed vertrokken we op Donderdag naar schiphol om onze vlucht naar Belfast te
nemen. Bijna twee uur later dan gepland en een werksessie op het vliegveld later, zaten we dan eindelijk in het vliegtuig. Ons tripje kon beginnen! De vlucht verliep voorspoedig en ook de busreis naar ons verblijf midden in het centrum van Belfast ging vlotjes. Vlug dumpten we onze spullen om vervolgens een rondje Belfast centrum met eten en een drankje.


De volgende dag gingen we te voet naar Titanic Belfast, de grootste toeristische attractie van Belfast, waar het congres gehouden werd. De inhoud van het congres ging over de optimale belasting voor verschillende onderdelen van het menselijk lichaam. Bijvoorbeeld pezen, ligamenten, spieren en botten, maar ook het zenuwstelsel. Dit alles werd belicht vanuit meerdere richtingen: basale kennis, de huidige stand van de wetenschap en een vertaalslag naar wat je er mee in de praktijk kan. Na een dag vol fantastische presentaties, heerlijk eten en een netwerkborrel gingen we verzadigd van kennis en eten terug naar ons verblijf. Om bij te komen van dit alles hebben we een lekker stukje hardgelopen en doken we vroeg ons bed in om fris aan de tweede dag te beginnen.

 

Ook dag twee had een fantastisch programma, en ook de verzorging was weer fantastisch. Na deze intensieve twee dagen besloten we stoom af te blazen en een avondje te gaan stappen in Belfast. Na stevig netwerken met de lokale bevolking in de karaoke bar en een stukje live gespeelde Ierse Folkmuziek zijn we weer veilig thuis gekomen.

 

De laatste dag werd er wederom een stuk van de stad verkend middels een hardloopsessie en na daarna te voet door de stad en door naar het vliegveld. Al met al een zeer geslaagd en leerzaam congres met een zeer geslaagd weekendje Belfast.

 

Jouke