Testdag synchroonzwemsters Cadans

Op zaterdag 17 maart hebben wij de talentvolle zwemsters van de synchroonzwemvereniging Cadans uit Beuningen getest om een compleet fysiek beeld te krijgen. Dit met als doel een programma op maat te maken, blessures te voorkomen en beter te presteren!

 

Deze jonge zwemsters trainen drie tot vier keer per week, waarbij de trainingen wel zo’n 3 tot 4 uur kunnen duren. Om deze trainingen goed aan te kunnen en te zorgen dat het team en de zwemsters individueel op een nog beter niveau zullen presteren bieden wij vanuit de praktijk een testbatterij aan, speciaal afgestemd op de synchroonzwemmers.

 

Op de testdag hebben Jeroen en Koen deze testbatterij bij de zwemsters afgenomen. De dames moesten bijvoorbeeld een fietstest doen, een lenigheid en coördinatie test maar ook kracht en de basis metingen (zoals lengte, gewicht en bloeddruk) zijn gemeten. Dit geeft een totaalbeeld van onder andere het uithoudingsvermogen, de coördinatie en de rompstabiliteit en de kracht in de armen en benen. Koen en Jeroen zijn met de testen een uur per persoon bezig geweest. Na een hele dag testen zijn de twee talentvolle groepen van Cadans volledig getest en gescreend.

 

Bij de analyse en terugkoppeling naar de zwemsters geven wij advies hoe ze individueel maar ook als team beter kunnen trainen/voorbereiden. Om de zwemsters en hun trainsters en begeleidsters hierbij optimaal te ondersteunen helpen wij bij de gerichte trainingen die ze nodig hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan specifieke core stability training, hulp bij opbouw in kracht en conditie trainingen etc.

 

Met de praktijk zullen we in de toekomst nog meer testdagen uitvoeren voor sportploegen, teams of clubs. Ook geïnteresseerd in een sportkeuring op maat? Neem dan contact met ons op.