Artrose beweegprogramma

Door veranderingen in het basispakket van de verzekeraars is het vanaf januari 2018 mogelijk om heup en/of knie artrose te behandelen vanuit het basispakket.

 

Er worden twaalf behandelingen vergoed, hiervoor hebben wij als praktijk een beweegprogramma opgesteld. Door dit beweegprogramma zorgen we ervoor dat uw klachten onder controle krijgt en langdurige verholpen kunnen worden. Een verwijzing van de huisarts is nodig om deel te mogen nemen aan het programma.

 

Het beweegprogramma zal bestaan uit een intake met diverse testen om uw gezondheid in kaart te brengen. Vervolgens zal er een beweegprogramma op maat gemaakt worden om tien behandelingen begeleid te sporten. Als afsluiting zal er een evaluatie plaats vinden om de behaalde resultaten weer te geven.

 

Tijdens het beweegprogramma zullen er een meerdere mogelijkheden in de week zijn om in groepsverband te trainen. Het trainen in groesverband zorgt er voor dat u op een prettige manier gezamenlijk een gezondere levensstijl bereikt.

 

Tijdens het programma zal er veel aandacht besteed worden aan het voortzetten van het bewegen in het dagelijkse leven. Het vinden van een nieuwe hobby of manier van bewegen is belangrijk om de klachten onder controle te krijgen. Tijdens de eindevaluatie zal dit vervolgtraject dan ook een hoge prioriteit hebben.

 

Komt u in aanmerking voor dit beweegprogramma of heeft u nog vragen? Dan kunt u ons doordeweeks bereiken tussen 08:00-17:30 en op info@mmfysio.nl.