Nieuwsoverzicht

Nieuwe collega: Erica de Leeuw

Vanaf 1 mei 2018 hebben wij een nieuwe collega! Erica de Leeuw komt ons administratieve team versterken. Zij stelt zich kort voor.

Lees verder »

Testdag synchroonzwemsters Cadans

Op zaterdag 17 maart hebben wij de talentvolle zwemsters van de synchroonzwemvereniging Cadans uit Beuningen getest om een compleet fysiek beeld te krijgen. Dit met als doel een programma op maat te maken, blessures te voorkomen en beter te presteren!

Lees verder »

Iedere meter, wandel je beter, samen gezond!

Voor de 3e keer organiseren we de Nationale Diabetes Challenge in de gemeente Heumen, Mook & Middelaar. Samen met andere diabetespatiënten én zorgverleners wandelen voor een betere gezondheid!

Lees verder »

U beoordeelt ons met een 9!!!

Bij het afsluiten van de behandeling wordt u gevraagd een vragenlijst in te vullen over uw ervaring als patiënt bij onze praktijk. Het resultaat mag er wezen!

Lees verder »

Parkinsonpatiënten veel baat bij kracht- en conditietraining!

De combinatie van kracht- en conditietraining verbetert de motoriek en vermindert het trage bewegen (bradykinesie) bij parkinsonpatiënten. Bovendien reageren parkinsonpatiënten lichamelijk anders op training dan gezonde personen, bijvoorbeeld in de vorm van een betere glucosetolerantie en een hoger energieverbruik in rust. Dat is een voorzichtige conclusie van een Slowaaks onderzoeksteam (Krumpolec P, Vallova S, Slobodova L, [et al.].

Lees verder »

Gezondheidscentra; "Samen Gezond"

Sinds 2006 zijn wij met de praktijk verbonden aan het gezondheidscentrum. Samen met andere hulpverleners zoals de huisartsen en de apotheker organiseren we de zorg in gemeente Heumen en Mook-Middelaar. De stichting is constant in ontwikkeling en hoort een nieuwe naam en logo bij; 'Gezondheidscentra samen Gezond'.

Lees verder »

Een andere baan...

De afgelopen 6 jaar heb ik met veel plezier gewerkt binnen de praktijk fysiotherapie Malden Molenhoek en binnen de Malderburch. Na 18 jaar gewerkt te hebben met ouderen heb ik gemerkt dat ik graag een nieuwe uitdaging wil aangaan. 

Lees verder »

Handtherapie

Onze handen bestaan uit tientallen botten, spieren, pezen, gewrichtsbanden en zenuwen. Deze elementen werken nauw samen, waardoor we met uiterste precisie of juist met grote kracht onze handen kunnen bewegen. Hierdoor zijn we in staat om werk, sport of hobby’s zo goed mogelijk uit te voeren. Klachten aan de hand of pols zijn vaak niet alleen erg pijnlijk, maar kunnen ook ons dagelijkse leven behoorlijk belemmeren.

Lees verder »