Praktijken

Welkom in onze praktijken!

 

Het effect van fysiotherapie is gebaseerd op het natuurlijke herstel- en aanpassingsvermogen van de mens. De rol van de fysiotherapeut is een actieve, begeleidende rol in het natuurlijk herstelproces; er wordt altijd actieve medewerking van de patiënt gevraagd. Eventueel kan een fysiotherapeut met specifieke behandeltechnieken voorwaarden scheppen voor herstel.

 

Wij hebben in onze praktijk vele mogelijkheden, van manuele therapie tot training van (top)sporters, van schrijfproblemen bij kinderen tot begeleiden van dementerende ouderen. Het mag dan ook duidelijk zijn dat naast de basisvaardigheden als fysiotherapeut, wij streven naar werken met specialisten in de fysiotherapie. Naast behandelingen “op de behandelbank” zijn de behandelruimten ruim genoeg voor instructie van oefeningen en beschikken al onze praktijken over een ruime oefenzaal.

 

De praktijk in Malden is gevestigd naast het Zorgcentrum Malderburch. De ingang is te vinden aan de Malderburchstraat.

 

In de oefenzaal in Malden hebben we –naast de mogelijkheden voor individuele training- mogelijkheden voor actieve revalidatie en groepstrainingen.

In Malden bieden wij fysiofitness aan; trainingsprogramma’s op maat gemaakt, uitgevoerd onder leiding van een van onze therapeuten. De doelgroep bestaat uit voormalige patiënten die willen sporten of mensen die behoefte hebben aan individuele begeleiding. Daarnaast lopen al enkele specifieke patiëntengroepen (b.v. COPD, valpreventie).

 

De revalidatie- en trainingsprogramma’s worden samengesteld aan de hand van een testprogramma.

 

De praktijk in Molenhoek is gevestigd in gezondheidscentrum “de Vuursteen. Sinds 2008 zijn wij een groot samenwerkingsverband aangegaan met gezondheidscentrum “De Kroonsteen” in Malden. De praktijk in Molenhoek beschikt ook over een ruime oefenzaal. Ook hier zijn er ruime mogelijkheden voor actieve revalidatie en groepstrainingen. Tevens bieden wij hier Fysiofitness aan en er lopen specifieke patiëntengroepen (COPD, Oncologie).

 

Tevens hebben wij een vestiging in Nijmegen: Fysiotherapie & Sport Brakkenstein: in het clubhuis bij de atletiekbaan van Nijmegen Atletiek aan de Heemraadstraat in Brakkenstein. Het accent in deze praktijk ligt op de behandeling van sporters en in het bijzonder hardlopers en atleten. We hebben daar een ruime behandelkamer en een grote trainingszaal waar ons alles ter beschikking staat om sporters optimaal te behandelen en te revalideren.

 

Even voorstellen…

 

Peter Eemers

Peter is Master in de Sportfysiotherapie en manueel therapeut (NAOMT).

Zijn bijzondere interesse ligt in de behandeling van hardlopers en atleten. Hij begeleidt diverse regionale-, nationale- en internationale topatleten. Daarnaast werkt hij ook voor de Atletiek Unie en verzorgt daar de fysiotherapeutische begeleiding van de Topselectie.

 

Joris Botman

Joris is Master in de Orthopedisch Manuele Therapie (NAOMT).Voor zijn opleiding tot fysiotherapeut heeft Joris het CIOS gedaan. Joris is actief in het wielrennen en tennis. Zijn aandachtsgebied is racketsporten en wielrennen.

Hij is sinds juni 2005 werkzaam in deze praktijk. Vanaf 1 januari 2008 is Joris toegetreden in de maatschap.

 

Dominique Schretlen

Dominique is oedeemtherapeut. Daarnaast is zij gespecialiseerd in de behandeling van oncologie-patiënten en in het behandelen van mensen met functiestoornissen van de bekkenbodem, zoals incontinentieklachten. Een extra verbijzondering van Dominique is schrijfmotoriek.

 

Judith van den Berg

Judith is de geriatrisch fysiotherapeut binnen onze praktijk. Eind 2012 heeft zij haar opleiding Master Geriatrie succesvol afgerond. Judith is door haar studie gespecialiseerd in het werken met mensen met Parkinson, CVA/beroerte, dementie, somatiek, MS en andere problematiek waar ouderen mee te maken kunnen hebben. Tevens begeleidt zij een Fysiofitnessgroep voor 65+ en een valpreventieproject.

 

Sander Verhaar

Naast de algemene fysiotherapie houdt Sander zich tijdens zijn werk bezig met COPD en Astma, Diabetes en Fysiofitness. Daarnaast heeft hij enkele bijscholingen gevolgd waaronder het Medical Taping Concept en de Mulligan-cursus.

 

Jouke van de Kerkhof

Jouke is een van de manueel therapeuten van de praktijk. Hij is afgestudeerd als master aan het SOMT. Momenteel is Jouke bezig met de master sportfysiotherapie, ook aan het SOMT. Dit vanuit zijn interesse om te werken met atleten en sporters. Jouke is actief binnen het hockey. Hij speelt in het eerste elftal van Zevenaar en verzorgt trainingen bij Union. Naast hockeyen loopt hij geregeld hard om zijn conditie te onderhouden.

 

Hans Kopp

Hans werkt sinds 1 november 2009 op onze locatie in Malden. Daarnaast werkt hij in het CWZ op de afdeling orthopedie en werkt daar poliklinisch met hartrevalidatiegroepen.

 

Kasper Vullings

Kasper is werkzaam als algemeen fysiotherapeut. Kasper houdt zich naast fysiotherapie bezig met het begeleiden van fysiofitness- en COPD-groepen.Zijn aandachtsgebied is balsporten.

In zijn vrije tijd is Kasper fanatiek sporter, hij zwemt, fietst en loopt hard. en is hij voetbaltrainer van het eerste amateurelftal van Achilles '29 uit Groesbeek.

 

Rebecca Max

Rebecca is werkzaam als algemeen fysiotherapeut. In 2012 is Rebecca gestart met de master Musculoskeletale revalidatie aan de HAN. Verder begeleidt zij fysiofitnessgroepen en houdt van het werken in groepsverbanden voor het verbeteren van de algehele conditie. Tijdens haar afstuderen heeft ze topatleten behandeld in Kenia. Dit sluit aan bij haar hobby's en interesses: Triatlon (zwemmen, hardlopen en fietsen).

 

Hessel Wendelaar Bonga

Hessel is algemeen fysiotherapeut. Hessel heeft meer dan 11 jaar ervaring binnen de fysiotherapie voor ouderen, en is gespecialiseerd in revalidatie en behandeling van neurologische en somatische klachten. Hessel heeft al eerder bij ons gewerkt in de periode van 2006-2008 en sinds 1 februari 2012 is hij weer helemaal terug. Naast de uren die Hessel voor ons werkt blijft hij ook werkzaam binnen zijn eigen praktijk voor acupunctuur in Malden en Molenhoek.

 

Anne Bours

Anne heeft de studie fysiotherapie afgerond in de zomer van 2013 op de HAN te Nijmegen. Ze heeft de minor manuele therapie gevolgd en heeft bij ons stage gelopen waarna diverse waarnemingen in vakantie periodes volgde. In het tweede half jaar van 2014 heeft ze gewerkt in een particuliere praktijk op Bonaire. Sinds september 2015 volgt ze de opleiding tot master geriatrie fysiotherapie in Amersfoort. Vanaf februari 2015 is ze in vast dienst verband in onze praktijk.

 

Koen de Jong

info volgt

 

Een opsomming van onze specialisaties en aanbod:

- Fysiotherapie

- Manuele therapie (NAOMT)

- Sportfysiotherapie

- Actieve revalidatie

- Fysiotherapie bij COPD

- Fysiotherapie bij ouderen

- Valpreventie

- Schrijfmotoriek bij kinderen

- Manuele lymfedrainage / oedeemtherapie

- Bekkenbodemproblematiek

- Fysiotherapie en oncologie

- Individuele begeleiding van (top)sporters

- Fysiofitness

- Dry Needling