Geriatrie

In onze praktijk is Judith van den Berg gespecialiseerd in de geriatrisch fysiotherapie.

 

Mensen die ouder worden en de beweeglijkheid van het lichaam zien afnemen komen doorgaans in aanraking met de fysiotherapeut. 

 

Een geriatrisch fysiotherapeut, gespecialiseerd in het behandelen van senioren, is specialist in de zorg voor deze groep die te maken heeft met complexe problematiek.  Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die vanwege hun ziekte of niet aangeboren hersenletsel, bijvoorbeeld de Ziekte van Parkinson, een beroerte, MS of dementie op verschillende vlakken van het lichamelijk functioneren problemen kunnen krijgen. De zeventigjarige die bij het tennissen een elleboogblessure oploopt, zal daarentegen bij een algemeen of een sportfysiotherapeut terecht komen.

 

Tot het werk behoort ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Daarnaast gebruiken senioren--> misschien beter 65 plussers? meer hulpmiddelen als een rollator of scootmobiel, of aanpassingen in huis. Ook dit is een gebied waar een gespecialiseerd fysiotherapeut ervaring mee heeft. Daarnaast heeft zij veel contact met ergotherapeuten die de mensen hier verder mee helpen.

 

Door onze positie, in Malden grenzend aan Zorgcentrum Malderburch en Molenhoek in gezondheidscentrum 'de Vuursteen', worden onze praktijken veel bezocht door ouderen. Ook verzorgen wij bij onze praktijk in Malden de fysiotherapeutische zorg voor de psycho-geriatrie in het zorgcentrum Malderburch.

 

Voor meer informatie over het netwerk geriatrie in Nijmegen: www.fysiotherapieouderennijmegen.nl