Fysiofitness

Binnen onze praktijken in Malden en Molenhoek hebben we een oefenruimte met trainingsapparatuur voor spierversterking en conditieverbetering. Door gebruik van deze apparatuur in combinatie met een individueel trainingsprogramma kunt u uw lichamelijke belastbaarheid verbeteren, zodat u in uw werk of in het dagelijkse leven beter functioneert. De trainingsapparatuur die gebruikt wordt, is speciaal voor dit doel ontwikkeld en goedgekeurd. Tevens hebben wij middelen om specifieke fitheids- en gezondheidstesten uit te voeren.

 

Enkele redenen om aan het fysiofitness deel te nemen zijn:

 • U weet dat bewegen goed voor u kan zijn, alleen weet u niet waar u dat op verantwoorde wijze kunt doen? In onze praktijk traint u onder deskundige begeleiding van een (sport)fysiotherapeut.
 • Of u heeft al enige tijd vage klachten aan uw rug? Versterking van onder andere uw romp, verbetering van de conditie en wellicht training van tiltechnieken kan in veel gevallen iets tegen de klachten doen.
 • Wilt u werken aan een hardnekkige blessure, die u ervan weerhoudt om uw oude sport te beoefenen? Wij stellen graag een beweegprogramma voor u samen, waarbij rekening gehouden wordt met:
  • Uw mogelijkheden en beperkingen
  • Uw verwachtingen

 

Wat is het doel van Fysiofitness?

De doelstellingen zullen per persoon variëren, bijvoorbeeld:

 

 • U wilt verantwoord bewegen
 • U wilt uw conditie verbeteren
 • U wilt op een verantwoorde manier uw gewicht verminderen
 • U heeft last van uw spieren en / of gewrichten en u wilt hier wat aan doen
 • U wilt uw sportprestaties verbeteren

 

Hoe werkt het?

Deze doelstellingen zullen samen met een fysiotherapeut tijdens een starterintake worden bepaald. Tijdens de intake zal er met fitheidstests een beeld worden verkregen van uw conditie. Op basis van uw doelstellingen en de uitslagen van de intake en tests, zal een persoonlijk trainingsprogramma worden samengeteld. Met dit persoonlijke trainingsprogramma gaat u in een groep trainen onder begeleiding van een (sport)fysiotherapeut. Uw trainingsprogramma wordt regelmatig geëvalueerd en aan het eind van elk kwartaal zal er een hertest plaatsvinden. De trainingen vinden plaats op een vast tijstip en na overleg wordt u in een passende groep ingedeeld. De trainingen duren 75 minuten en binnen de training vind een gezamenlijke warming-up en cooling-down plaats.        

 

Ook zijn er specifieke Fysiofitnessgroepen voor 65+:

Deze sportgroep heeft dezelfde opzet als de reguliere fysiofitnessgroepen, alleen wordt er een aangepaste warming-up en coolingdown gedaan.

Deze groepen worden begeleid door Judith vd Berg en Hessel Wendelaar-Bonga, beide gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van ouderen.

 

Geïnteresseerd? Wij hopen dat wij u voldoende hebben geïnformeerd en uw interesse hebben opgewekt. Mocht u nog vragen hebben of bent u geïnteresseerd dan kunt u altijd contact met ons opnemen via telefoonnummer 024-3584973.     

 

Trainingstijden & begeleiders

 

Dag

Plaats Tijd Begeleider

Maandag

Maandag

Malden

Malden

08.50 - 10.05

10.55 - 12.10

Hans

Hessel

Maandag

Molenhoek

19.00 - 20.15

Jeroen

Dinsdag

Molenhoek

10.05 - 11.20

Rebecca

Dinsdag Malden 19.00 - 20.15 Sander

Woensdag

Molenhoek

09.15 - 10.30 

Jouke

Woensdag

Woensdag

Malden

Molenhoek

09.15 - 10.30

10:55- 12:10

Sander

Anne

Woensdag Malden 19.00 - 20.15 Kasper
Donderdag Molenhoek 09.15 - 10.30  Kasper
Donderdag 65+ Molenhoek 13.50 - 15-05 Judith
Vrijdag Malden 10.05 - 11.20 Kasper
Vrijdag Molenhoek 10.05 - 11.20 Jouke
Vrijdag Malden 16.45 - 18.00 Kasper
       

 

 

Bijgewerkt tot: 04-01-2016