Bekkenbodem stoornissen

Dominique Schretlen heeft zich binnen onze praktijk toegelegd op het behandelen van functiestoornissen van de bekkenbodem. Ze is geen geregistreerd bekkenbodemtherapeut. 

 

Functiestoornissen van de bekkenbodem staan de laatste jaren steeds meer in de aandacht. Het aantal mensen met een disfunctie, zoals incontinentieklachten voor urine of ontlasting, pijnklachten van de bekkenbodem, onderbuik en onderrug, is veel groter dan werd gedacht  nu er steeds minder een taboe is om deze klachten bespreekbaar te maken.  Bij de fysiotherapeutische behandeling van deze klachten is het uiteraard belangrijk om een goed beeld te krijgen waaruit de klachten bestaan. Vanuit de anamnese, aangevuld met een onderzoek, wordt een fysiotherapeutische diagnose vastgesteld. Wanneer er onvoldoende duidelijkheid is vanuit de verkregen gegevens, dan wordt er aanvullende informatie gevraagd. Dit gebeurt in overleg met de hulpvrager.

 

Het behandelplan wordt opgesteld voor de vraag waarmee de hulpvrager komt. Naast inzicht en uitleg over de bekkenbodem wordt gestart met oefeningen en adviezen.